east sea ♥ east coast
♥PROFILE

zulaika
assalamualaikum,,i 17..not many interesting bout me tapi i luv kpop,,itu dh semestinyer,,

♥DESIRE

i really want to go korea
then, i really really want to meet super junior
so,i can hug them..hahaha


♥FRIENDS

nani
mar
nazran
aini

♥TALKS



♥MEMORIES


•May 2011

•December 2011

•February 2012

•March 2012

•July 2012

•October 2012


♥MUSIC

Music: ♬ A Song to ELF

♥LUVERS IN DREAM



♥MY HUBBY

T_T

♥MOH KITER

FOLLOW ME!FOLLOW ME!!

♥CREDITS

Designer : SIMIN
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
♥Picture upload :PHOTOBUCKET
WEHEARTIT
♥Coding :MINMIN
♥Image: 1

Powered by Blogger


Wednesday, 29 February 2012


MBLAQ 



assalamualaikum n annyeong..
dup dap dup dap~~ aq tgk mblaq skang nie dgn lagu its war tiap2 hari aq dengar,,hello baby pon aq bukak tiap2 hari lagi walaupun mnder yg sama jek aq tgk, dah lmbt sgt nk kuar eps yg baru aq tgk jek lah pe yg der,,aq x tau lah knpe since tgk hello baby r nie,,aq jadik minat mblaq gler,,dah lah mir kali nie style dye smat gler dgn rmbut dye blonde terpacak2 tuh,,ehh x lei tahan aq..dulu biase nyer klw lagu baru dorang kuar aq donlod lagu yg femes jek lah,,skang nie merajin aq g donlod sume album2 dorang,,*pe dah jadik ngn aq nieh..




x pernah seumo hidup aq minat kpop nie aq donlod mv dorang,,tbbe aq g tgk mv your luv tuh,,tergerak hati aq nk g donlod,,eh ehhh dah lah seungho smat gler dalm tuh,,yg si joon tuh plak senyum2 plak dlm mv tuh,,eh mner x cair aq..mir tuh plak rap ngn cara style dye tuh,,ehh mner x tahn aq tgk,,
sbelom nie mmg aq minat dorang tp skang nie lbih dari minat,,alahh x kn korang x paham kot,,x paham wat2 paham jek lah,,tp mblaq dh msok dlm list aq,,

first suju..tuh dh semestinyer,,then shinee,,nex mblaq newcomer for me in my list,,
joon, mir ngn seungho dh mencuit hati aq,,especially mir lwk lah dye tuh,,aq suka dgr suara dye,,tp ape pon donghae is number one in my heart,,dye lah first yg mencuit hati aq,,hahhaha,,*xdek kje gelak..
ble aq tgk mir ngn rambut dye teringat rambut donghae zaman dont don,,ala2 jek aq tgk,,x cayer korang tgk,,
mmg aq mencarik r gmbo mblaq abih2 especilly yg latest2 nieh,,
*eee aq nie knpe huh,,jgn berubah hati sudah lerr,,

c~~~ aq ckp style rambut lbih kurang kn,,yg si donghae nie style rambut turun
mir plak style terpacak,,jnji dai rambut ala2..
*masih terpacak?!! mmg berpacak,,dah lama aq x dgr iklan nie,,zaman aq kecik2 dlu..






to umi > wei tlg aq,,dah mcm mnder dah aq nie since minat mblaq,,nie sbb leo r nie,,
to leo lauren dayoung > u all so lucky got appa like MBLAQ appa,,i hope u all make happiness and enjoy with appa in new family..
                     

V.V peace~
*seungho n joon appa arr kyo~~


Smile always | 15:57

3 comment(s)

Monday, 27 February 2012


FEVER OF HELLO BABY MBLAQ



assalamualaikum n annyeong~~

aduh!! aduh!! x boleh jadik aq skang nieh,, korang nk tau knpe ngn aq,,huh cmnie citer nyer ini gara2 stat aq tgk hello baby yg mblaq punyer..aq x taulah knpe,,suka gler aq tgk 3 babyss yg kyo~~ ngn abang2 mblaq nie,,ooppss!! bukan abang tapi mblaq appa with thier kids,,x leh tahan aq tgk dorang,,
lawak betol dorang nie,,aq x boleh nk bg lagi komen sepenuhnyer yg mner lagi bez sama ada shinee or mblaq sbb mblaq x abih lagi episod nyer tapi shinee mmg full lah aq tgk tp setakat nie mmg lawak gler r yg mblaq punyer,,
aq nk ckp cmner lagi pasal mblaq nie..mmmggg bez r,,tu jeklah yg aq boleh ckp,,spe x tgk mmg rugi r..
aq dgn kwn aq sorang lagi umi,,sabo jek,,mmg gler2 kitorg nie ngn hello baby siap stalker blog dorang twitter dorang lah,,pergghh mmg fanatik btol aq ngn umi nih,,
yg pelik nyer aq tulah fanatik sgt ngn hello baby kali nie sampai terbawak bawak dalam mimpi dan2 G.O ngn MIR muncul dalam mimpi aq,,pe lah aq nie,,

aq suka tgk MIR*nsem *comel *kebudakbudakan tp aq kesian tgk dye ngn Joon sbb anak2 lbih pada ayh2 dorang,,sian betol dorang,,tp ape pon fighting!! mir oppa n joon oppa..

nmpk ringan joon appa angkat mir appa,,haha

ader lagi yg aq suka tgk, Seungho appa ngn ank nyer Lauren,,aq tgk seungho tuh dah gaya real appa dah..kata leader kn...mst r nmpk real appa,,silap x kawin lagi...eh jgn kawin lagi,,jaeballl....
yg joon tuh ksian jugak aq tgk,,dye nk jugak Leo tuh tp leo still pilih Cheondoong appa,,xpe joon appa cuba jaya eh,,hehe,,
nie sorang lagi aq rse Dayoung nie x lei nk ubah r appa dye G.O tp x taulah episod akan dtg kn..
bila aq tgk eps 3 scene seungho ngn mir pergi shopping teringat aq scene minho ngn taemin,,nk beli tulah niehlah last2 kne tarik jugak barang tuh sbb harga melambung bukan main,,tulah pergi lagi ambik byk2 sampai  terlebih limit,,dlu minho yg bayo nie plak seungho yg kne,,elok sgt lah tuh,,duer2 dah gaya real appa,,yg mir ngn taemin duer2 maknae ngn perangai dorang nyer,,agak ala2 lah,,

tulah,,aq excited btol tgk hello baby mblaq nieh,,menunggu lah aq episode yg akn dtg,,x sabo rse,,korang klw tgk mst gelak punyer,,klw spe yg x gelak tuh x dek feeling r,,x menjiwai hello baby tuh,,tgk aq gelak, nangis,,sedih,,sume ader tiap kali tgkk,,sanggup donlod sebab nk tgk byk kali,,eee aq x puas hati btol geram tgk Leo,Lauren ngn Dayoung tuh sbb comel sgt dah lah pandai2 plak tuh ckp nyer. agak nyer anak mix nieh mmg comel n pandai ckp kot,,aq arap aq dapat anak secomel dorang betiga,,AMIN...

pesanan dari penaja tengoklah HELLO BABY MBLAQ tauuuu...BAIK PUNYA!!!

byk kerenah dorang yg kita boleh tgk kt pic nieh,,
mblaq appa n leo lauren dayoung are new family

 MBLAQ APPA   LEO ♥ LAUREN  DAYOUNG ♥ 





V.V peace~
*LEO KYO~~~




Smile always | 15:35

0 comment(s)

Friday, 24 February 2012


LAWAK KAMI BERTIGA hahahha XD..

assalamualaikum n annyeong!!..
hahahaha~~ tulah kje kami bertiga, aq, maryam, n husna sokmo gelak jekk,,kjp kjp gelak x abih2 gelak especially aq,,mmg king of laugh lh..kami bertiga bespren gler. kami berkawan since sekolah rendah lagi then satu kelas dari darjan 1 sampai lah darjah 6,,nie campor tolak bahagi darab kuase 2 sume kira2 11 tahun r kami berkawan,,lama nyer,,x sangka aq,,tuh x sampai lagi ble dah ader ank laki anak sume,,
skang nie baru dpt jumpa klw x dlu mner boleh sebb yg si husna sekolah jauh dari aq n maryam,,aq n mrym satu sekolah jek,,hehehe x ke mana pon kami,,
tempat lepak kami seperti beselah KFC tulah satu satunyer tempat lepak kami kt jengka nie huh,,kt mner lagi nk lepak..skang nieh byk bangunan baru dah naik..mintak2 lah dye wat pizzahut k MCd k..nk merasa gak lepak kt tempat lain kn,,
sambung,,naseb baik lah xdek org time kami lepak tuh,,mmg gelak sakan r..borok2 lah,,cerita pasal kt sek rendah dulu,,gelak lagi..sambil tu snap2 lah gmbo2,,makin lama makin ramai dah org,,stat dah bising nyer,,mulalah nk berlawan gelak dgn grup org lain..wat kfc mcam kami yg punyer,,hahhaha..
byk gler kami borak pasal sek rendah dlu lah,,kt sek menengah lah,,tambah2 lagi bab gossip mmg citer abih r yg tulah agenda kami sebenarnyer,,eh xdeklah..tulah kami,,klw x bercerita x sah,,klw dah gelak x igt dunia..hahhah

ok dah siap makan gossip2 then kami menuju other our destination,,that was CC,,yeah second place,,dah penat borok,,ternettt2 lah plak,,mula nyer mintak 2 pc last2 guna 1 pc jek disebab aq pergi bukak hello baby mblaq ep5,,tgk lah kami bertiga cerita HELLOOO BABYYY togather gather,,kebetulan aq tapau air kfc,,sambil tgk tuh minum2 air,,dah mcam kt cinema dah huh,,yelah mane x nyer dh lah cc tuh gelap,,org pon xdek sgt,,mmg enjoyed r tgk nyer,,pastuh gelak,,x abih2 gelak,,
dah abih tgk hello baby tuh ttbe ramai plak dh kt cc tuh,,mulalah sound bunyi sane sini,,berlawan lagi bukak lgu spe plg kuat,,gegar rse cc tuh,,kami psg lagu linkinpark,,ambek kau kasi gegar itu tempat,,
aq berharap sangat hubungan kami bertiga akan kekal di dunia dan akhirat,,insyaallah,, 

dis is husna 

nie plak maryam 

stat dri kiri : aq, maryam, husna
*sian maryam agak tercepit di situh,,haha XD

INILAH KAMI BERTIGA 
♥ ♥ ♥ 
V.V peace
*kali nie peace kami bertiga,,no kpop sign peace here dis time..XD

FRIENDS FOREVER


assalamulaikum,,bye2..





Smile always | 22:19

0 comment(s)

Monday, 20 February 2012


sweet dream ♥ ♥ ♥ 

tidolah~~tidolahh wahai boyprens ku... mirmo zibang!!

assalamualaikum n annyeong!!
oh God!! gler aq rse mimpi semalam bez sangat,,agok nyer sebab penat sangat aq wat kje then aq tido dgn rse kepenatan tuh,,korang nk tau aq mimpi ape sampai aq nek gler cmnie,,mmg aq x boleh lupa kot...
aq mimpi eunsihae,,bez sgt yg aq x cayer sekali aq hugged dorang tulah especilly donghae,,lawok gler aq rse pelik pon ader,,
scene yg aq igtlah,,time tuh eunhyuk pakai sweater putih yg ader gmbo dye ngn donghae,,ttbe ader perkataan pelik kt baju dye,,dye tulis @zuhaehyuk *ttbe sesat nme twitter aq kt situh mmg pelik r...
pastuh aq ckp kt donghae nk jugak baju tuh cmner pon,,aq pujuk eunhyuk tp dye xnk bagi tp dye dok asyiik gelok jeklah pe yg lawok aq x tau. ttbe ntoh cmner eunhyuk bertukar jadik standy,,aq pelik betollahh,,,*kata mimpi
tp scene yg aq x boleh lupa sorang2 aq hugged tulah,,first donghae, then eunhyuk pastuh siwon,,mmg bespren r dorang nie..pashtuh boleh plak dorang main gelak2 ngn aq,,eh2!! mmg sonok r,,*pndai plak aq speaking korea eh ngn dorang dlm mimpi klw real xpe jugak..
mmg aq x boleh lupa r yg hugged tuh,,nk mimpi lagi dorang cmtuh!!! hari2 pon xpe *rse naik gler kot...
nikmat nyer,,,hehhehe :)

oklah kali nie aq xnk peace,,lain post aq peace,,di sebabkn aq mimpi indah,,nah ambik kau gmbo dorang,,nie aq kutip aq simpan dan mencarik korang tau,,penat aq,,

tuttt tutt~~ "annyeong!! cik zulaika ade..."

yeah!! piggyback!! i wanna too..
ringan betol si donghae nie,,sian hyukkie ,,siwon  x berat k?!

put u hands up everybody!!
donghae, wrong way lerr...


 siwon give chu~ to eunhae fair n square..so sweet!!

siwon sing song sang ♬♬ ~dan lagi si hyuk ngusik
yg hae tuh knpe plak.. 

turn hyuk n hae nyanyi plok..♬♬♬
menghayati btol siwon..XD

lastpic
ala tomey2 nyer 3 jejaka nie

♥ EUNSIHAE
♥ EUNHAE
♥ SIHAE
♥ SIHYUK
I SUPER JUNIOR FOREVER 

asslamualikum..bye..

Smile always | 17:48

0 comment(s)

Thursday, 16 February 2012


EXO & SHINEE??? eonje??

assalamualaikum n haloha...
kita sume tau dua group nie from same agency,SM but one thing ble dorang nk muncul,, i'm tired to wait for this,,

hahh pelik dgr word EXO,,yg bez nyer EXO planet 

first aq nk ckp pasal EXO,,eee aq geram sgt sebab dorang punyer teaser sampai berbelas2,,aq tau lah dlm group nie member nyer bukan men ramai EXO K + EXO M = 12 member,,korang sume x penat k tggu
aq tgk artis punyer teaser paling byk pon 2,, SM ppali!!!
bapok lah ramai nyer,,tp ramai lagi sj aq walaupon sorang pergi sana, sorang pergi sini, sorang terpkse berjauhan sebab lain negara,,*sedih kjp T_T
smbung citer, dalam EXO nie aq minat KAI,,nsem sangat,,kyo~~ tp donghae first in my heart cannot be replace,,muka dye ala2 taemin pon ader aq tengok,,perggh aq tengok dorang debut time sbs gayo daejun,gler2 r lagi2 si KAI tu huh nsem!! *

KAI 

takut lah aq tgk si kai nie dance ngn baju sorang2 plak tuh,,pelik lah

pastuh berzaman sikit kuar lah mv dorang that called WHAT IS LOVE
wat is luv?? tnyer plak,,korang tnyer si EXO tuh,,dorang nyanyi lgu tuh kn,,hahhahah..lagu dye boleh thn lah,,
tp aq mintak pd SM nie,,tolonglah kuarkn lah dorang cepat2,,sume org tertunggu nk tgk,,
SM ppali!!!

second punyer citer, SHINEE
nie bila pulak nk wat comeback aq dah x sabo nk dgr lagu baru dorang, mv dorang,,style dorang tuh rambot tuh yg pntig,,skang nie minho dgr sitcom baru dye,,aq dgr citer plak yg si onew injured sbb tuh dye x join perfom kt musicbank paris,,yg lain aq x tau citer sbb my bias dlm shinee is minho,,hehehhe..
sebelum tuh i wanna say it again.. SM ppali!!!

minho in his sitcom SALAMENDER GURU

ape pon EXO ngn SHINEE are under same agency,,agok nyer dorang muncul sekali arung kot,,heheh
xpelah jomlah kita tuggu togather gather dorang nie muncul..

V.V peace
*huh dis is amber spe yg x knl hah lawak bibir dye


asslamualaikum..








Smile always | 13:01

0 comment(s)

Tuesday, 14 February 2012


TERPAKSA TERIMA SEAADA NYER *donghae



assalamualaikum,,dlm bape hari nie hati aq agak sakit,,bukan ngidap penyakit eh but my feeling, "sakit hati"
aq sakit hati kt donghae "mamat ikan" tuh,, suka sangat turun kat thailand. yg aq tau sbb donghae slalu pergi sner sbb kje ofcoz lah kn,,x kan nak main2 plak..tuk iklan "12 plus" ala yg perfume2 tuh,,siwon pon join skli sng sngt angkut sume sj join.."maxim" pon slh satu iklan donghae kt sne,, aq x puas hati btollah *naik geram..
aq dgr donghae nk wt iklan maxim gak kt msia ntah jadik k x,,mintak2 lah ader,,

pastuh yg skip beat fans meeting kt singapore,,dulu sj promote samsung kt sner gak,,ble lah nk merase suju wat iklan kt msia,, yg aq pelik knpe skip beat x tayang kt msia,,boleh sgt 8tv tuh tayang skip beat,, hey org melayu cam aq tgk jugak ler,, klw dorang wat kt taiwan dah semestiyer,,citer pon dari taiwan cast dye pon,,logik lah klw dorang sokmo turun sner wat fans meeting k, join variety show k,,ape k,,aq x ksah lah,,sikit pon aq x jeles kt situh,,tengoklah sampai SS4 wat 4 hari kt sne n siap sambut befday kyuhyun lagi time konsert,,aq nk tau npe msia x msok list,,*geram lagi

nie aq dgr lagi SS4 kat thailand kompom,,singapore kompom2 dah,,tengoklah tiket mesti sold out punyer,,
SS4 indonesia mybe jadik kot,,dah dye mentioned indonesia,,kompom ader ler tuh,,SS4 Malaysia aq xdek nmpk pon org mention,,yg tuh aq x dpt kepastian,,tp klw ader pon macam aq boleh g kn,,tp ape pon aq harap ader sbb ELF MALAYSIA ramai lagi yg menunggu penantian SS4 for dis year 2012,, aq nk sgt jumpe donghae kt konsert,,tp aq rse x kesampaian,,biarlah ELF lain yg jumpe dorang..T_T sobs..sobs..sobs..
aq harap org ini "nani" dapat jumpe her fish *donghae sbb dye pon minat "mamat ikan" tuh jugak..
jadik,,aq nk marah2 pon x dek guna dye g thai k singapore k indonesia, mner2 k,,ikot dye lah kje dye,,macam ler  aq boleh halang,,spe aq huh nk men halang2,,,
ok lah donghae aja2 fighting!!
V.V peace~~
post kali agak bad mood n x bersemangat nk bercerita
assalamulaikum...



Smile always | 03:58

0 comment(s)

Sunday, 12 February 2012


BOLYWUD OH BOLYWUD _ panggung sabtu tv3

asssalamulaikum...
hari aq byk jugaklah menitiskn air mata disebb kn citer panggung sabtu "KUCH KUCH HOTAI",,kjp2 menitis air mata,,one by one dye kuar,,dah citer dye sedih aq nanges lah takkan citer sedih aq nk wat evil laugh plak.. citer nie dah lama aq x tgk yelah zaman tok kaduk dulu,,zaman aq sekoloh rendah.. korang tengoklah rupa citer tu kt skrin tb,,nampak sgt dah lama,,tp citer dye mmg boleh bla mksd aq ok,,
aq igt lagi time kt sekoloh rendah..klw der something like air tumpah k kn,,mulalah der penyambung nyer pakat stu kls sang tht song ♬ ♬ ~~tumpah si air,,yu muskudai ~~ ost ver melayu hahahhahha!!!

aq nk ckp kt korang,,aq nie korea2 gak tapi layan lah jugak bolywud nie,,korang igt aq x lyn,,ofcoz lah aq lyn klw citer dye bez,,klw x mmg hingin lah aq nk tgk,, citer bolywud yg bez gler bagi aq citer mohabbatein..koi mil gaya..kabi kushi kabi gum..kalho naho..yg femes2 lah aq tgk tp tulah dlm list aq setakat nie,, tapi citer mohabbatein mmg sdih gler,,x berenti2 aq nanges tgk citer tuh,,igt tgk korea jek aq blh nanges,,aq tgk sume mnder aq nanges,,silap air mata darah x kuar lagi...
tapi aq pelik r,,knpe citer bolywud nie masa citer dye mkn 3 jam,,aq tgk holywud pon 2 jam jek,, aq rse sebab bolywud nie byk ost,,nyanyi sane nyanyi sini,,dah korang tgk r dorang nyanyi x igt dunia sampai kat 10 minit satu lagu,,lagu dorang beselah tp ader jugak certain2 lagu dorang yg aq suka,,lagu kita2 nie pon kjp jek,,tp pendek lagi bgos kot lagu kita nie,,jimat masa haha,,x payah nyanyi lama2,,tuh my opinion lah bout bolywud nie,,
tp ape pon aq layan jek sume citer melayu k cina k korea k bolywud k holywud k,,asal citer dye bez aq tengok,,
huh2!! kali nie mamat mner plak aq letak dlm post kli b4 aq blah,,hahahha~~ nie choi minho my bias in shinee kpd sesape yg x knl or x minat kpop..

V.V peace *double peace
*nie ank mne plak  dok seblh minho nie,,duer2 kyo~~
assalamualikum...





Smile always | 04:53

0 comment(s)

Saturday, 11 February 2012


HEPI becoz of dis thing $$$$$

assalamualaikum..
hahaha hari yg bahagia for me,,sbb ting!! ting!! ting!! korang tau x nie ape $$$$$$$?? xkn x tau kot,,nie sesuai tuk org mata duitan,,cm aq..hahaha xdek lah,,aq dapat gaji,yeeehahah!! senyum lebar aq tengok mak aq mengira gaji aq..
sepanjang bulan january byk lah jugak aq tolong mak ayah aq,,wat tu lah nie lah,,masyuuukk lah jugak poket aq,,dari xdek kn,,,dalam separuh dari 1000,,tuh yg sonok bukan men tapi aq juz guna dlm bpe hengget jek sbb aq nk bli someting yg aq nk sesangat,,yg lain trosss terbang masuk ---------> bank,,,simpan jgn x simpan,,baik tuk masa depan,,*stat nk ceramah
biasenyer time sekoloh dulu,,tiap2 pagi ayh aq bagi duit tulah gaji aq tiap2 hari tp dgn bersyarat that was study2 betol n be a great student for my parent,,tulah kje aq time sekoloh dlu *sedih lah plak
sekarang x dah,,aq yg kne carik sendiri gaji tuh,,tp mak ayh aq jugak yg bagi,,x berkembang langsung,,hahhaha~~
aq arap dalam bulan 2 nie n bulan2 yg seterus nyer makin menamboh lerr gaji aq,,wat lebih dapat lerr lebih,,xkn wat sikit dpt lebih,byk cntek muka,,
ckp pasal gaji nieh kebetulan aq tengok mak aq calculate2 gaji anak buah ayh aq sambil2 tuh aq borok lah ngn mak aq.,pergh gaji dorang beso2 plak tuh aq tengok,,aq tengok r der sorang gaji ank buah ayh aq nie,,perrghhh byk gler tuh!! beribu doehh... tuh lah mak aq der ckp,,klw kita rajin wat byk kje lagilah byk untung kita dpt,,
tulah,,mmg btol lh pe yg mak aq ckp,,
so moral nyer,,byk lah wat kje,,dpt duit!! boleh beli macam2...hehehe..

V.V peace~~
*kali nie bukan donghae eh,,org lain plak
- eunhyuk
-


assalamulaikum...

Smile always | 04:18

0 comment(s)

Friday, 10 February 2012


STORY AQ & 동해
assalamualaikum,,
aq nak tnyer pernah x korang mimpi org yg korang minat,,oklah2,,macam donghae aq nie,,spe2 k,,ala xkan xdek,,menipu ngat gamok nyer,, aq nie terlalu obsesssss ngn donghae sampai satu masa,,aq tengok sume mnder nmpak bayang2 donghae,,*parah dah aq nie,,tahap kritikal,,haahha
yg aq x cayer skli byak hari gler day by day aq mimpi si mamat nsemmm yg comel yg kyo~~ yg pe lagi,,,yg yg yg lahhh......
ya allah,,aq rse boleh naik gler,,lagi aq tengok citer LA Jonas brother,,aq pndg JOE,,joe pndg aq,,eccceehhh...yelah aq tgk tb,,mst lah aq pndg tb,, time aq tengok tuh ttbe si joe nie pakai spec plak,,mau gler aq ckp,," MACAM DONGHAE BENGONG!!!" *bengong yg joe dpt,,hahahha bengong x bengong aq x jeritlah,,x kne sound nnt mak ayh aq bising tgh malam,,aq jerit slow2 lah,,
aq rse msti korang kata aq nie dh x btol,,sbb x leh nk beza mne donghae mner joe,, alah mata aq,,special sikit lain dari org lain,,haha!! tiap kali aq tgk citer tuh,,aq rse donghae yg belakon *mmg dh x btol...
sme kan.......
* aq rse korang pikir aq insane..aq tau...hahhahaa,,mst korang kata same bukan muka tp spec,,

satu hari sebelom aq tido aq ckp sorang diri,,bermonolog kjp..
"walaupun aq x dpat jumpe donghae yg real punyer, face to face ngn dye, bia lah aq jjumpe dye dlm mimpi,,at least dlm mimpi aq dpt jumpe dye"
x abih lagi aq bermonolog,,
"aq arap2 sangat aq dapat jumpe dye secara live n tgkp gmbo ngn dye" *sedih kjp
tp masalahnyer boleh k berlaku,,agok nyer nk tggu aq g korea g serang umoh dye kott,,wat "SUPPRISE!!"" mau gugor jntong dye kat situh,,hahahha,,

aq sonok sngt time aq tgh on9,,ttbe muncul tweet dye,,mmg mcm cacing kepanasan lah aq,,dok terjerit2 cm tarzan,, aq rse dekat sgt cm dye ader kt sebelah aq smbil tweet,,padahal jauh berbatu lah dye dok nyer,,tp yg mlg nyer,,sepanjang aq mention nme dye,,x pernah terbalas pon tweet,,glerr ko dye nk rply,.aq rse x senang duduk lah followers dye kt pelusuk dunia nie,, 

oklah aq nk tnyer secara jujur dn ikhlas spe pernah jumpe donghae,,jwb ngn jujur jgn nk temberang aq,,klw ader sila buktikan,, *dh mcm penyiasat dhh,,
xdeklah kita share2 lah story mory kita together gather, x bek kedekut2 nieh,,klw ade sila tnggalkn komen anda,,aq serius nie,,x men2,,ader nmpak aq men2??? xdekkn,,,,
aq teringin gak nk tengok,,aq tau persaan korang msti sonok tahap gaban bila kita dpt jumpa org yg kita nk jumpa sgt kn,,,
ok,,stop kt sini,,donghae dh mencarik aq kang menangis plak dye x jumpe aq,,,hehe
*guro
Aq juz nk share asal aq minat sgt si donghae ikan nie huh,,ikan jenis mnder aq x tau lah,,byk lagi sebenonyer aq nk citer,,xpelah len hari aq smbung,,
sebelom tuh nah cenderamata sbb sudi bce,,kehkehkeh~~
 *mamat nie lagi,,trime jek lah

V.V peace~~
assalamualaikum..







Smile always | 02:35

0 comment(s)

Wednesday, 8 February 2012



HOT DRAMA > VANILLA COKELAT
*bukan tersilap eje yek,,mmg sengaja..

 ok sebelum tuh asalamualaikum,,sekarang orang dok bising2 pasal citer nie,,bukan bising ape,,bising sebab CITERRR NIE BEZ GLERR doehhh!! aq pon naik gler dgn citer nie,,juz imagine,,aq jarang sangat tengok drama melayu sbb aq bese tgk korea drama,,last aq tengok citer tentang dhia,,pastuh ttbe muncul plak citer nie,,mmg dari first eps lah aq tgk,,
nk jadikan citer setiap jam,,minit dan saat aq menunggu depan tv setiap selasa,,mmg remote tuh adalah hak milik aq,,,klw adek aq ambek pon disbb karton dye tuh,,aq tetap bertungkulumus tuk dapat kn remote,,juz a remote,,n juz because of that citer,,
de cast perghh,,nsemm tuh aiman = amir ashraf,,tapi aq punyer lagi nsemm *dlm mimpi..
aq suka gler karakter dye tuh,,membuat kn aq nak pasangan aq cmtuh gak *stat berangan..
dah lah nsem,,tinggi,,dgn karakter dye yg nakal2 gtuh,, *ok,,jatuh hati
mmg putera idamanku,,,*mesti korang rse nk muntah,,silakann...

aq nk cakap kat sini,,citer nie siap trending kt twitter setiap minggu,,lagi2 sebelom citer nie nk stat,,mmg trend abih lerr,,
klw kt fb,,lps abih jek citer,,da stat dah,,sorang post,,pakat komen ler belaka,, macam2 lah komen pasal amir lah zaralah,,yg batu api tuh,,aq x nk mention,,
so as de conclusion,,citer nie de bez,,so rajin2 lah pergi capai remote then tunggulah kol 9 malam,. *baru nk promote citer dah nk abih...

omo!! cair sbb renungan mata amir n zara yg comel senyuman nyer

satu lagi,,dalam citer nie zara and amir sangat sweet lagipon si zara nie asyik nk nak angin jek kje dye tp at de same time dye sayang kan amir as her hubby,, *so sweet kn3
yg si amir nie pulak macam maner si zara tuh dye still sabar and luv his wife,,
sangat sesuai lah dorang nie walaupun masing2 nampak muda lagi kn,,remaja lah kata kn macam aq,,tp aq nie cam kanak2 ribena lagi.,hahaha,,,ok,,ayat aq x abih lagi..tp juz dalam citer nie,,sape kita nk tentukan dorang kt luar citer nie,,,agency mencari jodoh??!! waulaupon masing2 dah ader *aq gak jek eh,,bukan betol2 juz agak..ok
tidak sama sekali kn,,yang menentukan only Allah Maha Besar,,kita juz plan,,tp yg tentukan Dia segala galanya,, betol tidak kawan!!,,
 
enough!!enough!! cukup jiwang karat dah aq nie,,myb effect dari citer nie,,
x pernah lagi aq rasa camnie,,mungkin citer vanilla cokelat dah bagi impact yg besar kt aq,,
tapi ape pon kita tengok citer nie sampai abih,,,
adakah hubungan dorang akan berpanjangan?
adakah rumah tangga yg dorang wat selama nie yg mula nyer juz kawin kontrak?
adakah si mamat poyo ngn si minah gedik tuh dapat menambat buah hati masing2 yg anggap dorang nie syok sendiri? *hahahahhaahahah~double evil laugh...padan muka,,perasan nk mampoh,,,
adakah amir dan zara akan bahagia pada akhirnyer?
 dah r tuh byk sangat soalan nyer,,byk tnyer btol,,tengok sendiri r,,men tanyer2 plak,,ya aq emo sgt nie npe,,aishh *ttbe..
ape2 pon kita berharap de ending is happy famili,,right? *berspeaking puulak...

donghae kyo~~
"ttbe sesat mamat nie(tuk org yg x knl donghae) /donghae plak kt sini pe hal"
"pe mengene plak donghae ngn citer nie?"
 sume org tertanya2,,heheheh
blog aq,,aq punyer suka lah nk letak gmbo ape,,ader aq kesah?! ,,xdek lah guro jek,,,chill beb,,
paham2 jek lah spe yg mengenali admin blog nie dan ape sangkut paut donghae ngn citer nie..
sekian..mintak maaf salah silap..

V.V peace~~
 assalamualaikum...

Smile always | 04:41

0 comment(s)

AKU KEMBALI SEMULA di 2012

assalamualaikum,,hello,,
 dah lama sangat dah sorok diri aq selama nie,,last aq update last year bulan 12,,hahahha,,sebenonyer aq terlalu busy tahun lepas dengan exam yg menentukan masa depan dah famili aq,,
sekarang sebulan dah berlalu iaitu january,,skang bulan february,, cepat nyer lah masa nie lah kn,,nnt tuptuptup.... dan bulan 12,,
ok,,sambung balik,,aq dah x sentoh blog dh berzaman2 dah,,ko nk zaman ape,,sume ader,,paleo,,neo,,meso,,logam,,ahahhaha,,
xdek lah,,sbb first aq malas,,second,,tenet lemmmmmmmmmm!!!! ggler bangang bagaikan kura-kura yg sedang merangkak n berjalan,,so dgn niat yg aq der time tuh,,aq jadik malaz,,
skang nie mulalah byk mnder aq nk share ngn korang,, tp sebelom tuh aq nk mintak maap lerrr byk2 klw korang agak boring ngn blog aq nie n tgk mnder yg sama jek,,sebab utama nyer aq,, M to de A to de L to de A to de S,,jawab nyer MALAS doehhh!!!... so aq mintak jenguk2 lah,,ziarah2 lah blog aq nie,,skang nie aq guna blog yg nie,,blog yg stu lagi tuh,,dah terkubur sudah,,sebab dah kucar lanar aq wat blog tuh,,so,,nie jek lah blog aq yg tinggal,,yg tersedia ader,,lagipon,,blog nie x byk aq post,,
jadik aq nk memeperbanyak kn post kt blog nih,, huh satu lagi permintaan,,plezzz follow,,

okey,,harap maaf salah dan silap,,nah assisten aq tolong peace tuk aq..siap nampak gigi lagi,,tuh tandanyer ikhlas dari lubuk hati yg membuak2 nie huh,,hahhahahaah~~
V.V peace yooo!!
assalamualaikum...

Smile always | 02:45

0 comment(s)