east sea ♥ east coast
♥PROFILE

zulaika
assalamualaikum,,i 17..not many interesting bout me tapi i luv kpop,,itu dh semestinyer,,

♥DESIRE

i really want to go korea
then, i really really want to meet super junior
so,i can hug them..hahaha


♥FRIENDS

nani
mar
nazran
aini

♥TALKS



♥MEMORIES


•May 2011

•December 2011

•February 2012

•March 2012

•July 2012

•October 2012


♥MUSIC

Music: ♬ A Song to ELF

♥LUVERS IN DREAM



♥MY HUBBY

T_T

♥MOH KITER

FOLLOW ME!FOLLOW ME!!

♥CREDITS

Designer : SIMIN
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
♥Picture upload :PHOTOBUCKET
WEHEARTIT
♥Coding :MINMIN
♥Image: 1

Powered by Blogger


Tuesday, 30 October 2012


math = addmath at matrik
assalmualaikum,,tak pernah lagi aq menangis meraung tahap gaban lepas exam stat sekolah rendah sampai sekolah menengah,,ntah camner kat matrik,,for de first time nyer air mataku menitis sebaik jek pengawas kata masa dah tamat dan berenti menjawab,, soalan2 dye memang aq cakap sangat sangat sangat,,triple aq bagi,,susah gler kot,,aq jawab dgn kelam kabut nyer sbb masa dah nak abih,,last min baru dapat jawapan,,kau igat 2 jam tuh cukup ke huh nak jawab 10 soalan yg bermacam macam jenis soalan tuh,,tak cukup tau tak,,ntah betul ke tak jawapan yg aq dapat tuh,,serius aq cakap,,mmg susah soalan dye,, byk gler soalan fx n ln xponen,,aq mmg lemah kot tajuk tuh,,tolong ler paham,, aq takut,, sekarang nie aq juz perlu doa yg lecturer U yg menanda paper aq tuh memahami jawapan yg aq bagi kat dye,,insyaallah AMIN~
sekian..

Smile always | 21:47

0 comment(s)

Friday, 13 July 2012


BLOG OH BLOG...
assalmualaikum n annyeongggggggggggggggg~~~~~~~
dah lama aq x update kau blog,,dah naik bersarang dah huhh..sian kau blog,,sori ler aq agak,,errmmm bukan agak r lebih sesuai malaz r,,, alah lagi pon bukan ramai pon pelawat2 yg jenguk blog aq nieh huh...TTT___TTT...okeii sekian..
assalamulaikum..

Smile always | 11:15

0 comment(s)

Thursday, 29 March 2012


Test Statik

assalamualaikum n annyeong..

x sia2 aq study bagai nk rak mnder alah tuh buku drive tulah,mnder lagi..mmg aq jwb semua lah 500 soalan tuh..mmg aq abih2 hapal soalan tuh sbb soalan dye sme jek ngn jwpn,,sng citer copy n paste lah.. mmg pns hati aq bila first ambik tuh,,satu lagi nk  lps, aq dapat 41,,sakit nyer hati aq.. kwn aq pon dpt 41 jugak,,spe x panas,,ptg tuh aq wat lagi,,kali nie aq abih bedoa dpn pc tuh sambil jawab soalan  tuh..byk kali lah aq cek jwpn tuh,, n de ending pas aq tekan last button tuk cek aq nyer test, finally dapat 45,, niat aq mmg nk menjerit kt situh tp kebetulan ramai plak dah yg tgh ambih test,,aq kluar jek dari bilik tuh,,melompat2 aq,, mujo lah xdek org sgt,,der lah dalm sorang dua,,peduli ape aq..jnji aq dah lepas,, yelah masak ko nk kne bayor tiap kali failed,,mmg pokai r,,byk duit..aq mintak sekali buat jek,,tp mmg second time aq bersyukor gler..aq rse stdy mnder alah tuh mcm study sejarah,,klw bi aq rse aq stdy mcm bio kot,,gaya mnder jek.. 

yg aq rse agak malang skli pc x dpt detect aq nyer cap ibu jari,,sdih nyer rasa,,tiap kali nk ambik ngn blah tuh,,agak lama r aq dok congok sambil menggosok ibu jari aq nieh,,ader lah akak kt situh yg jaga test kt situh dye kata "try awak gosok kt sluar" aq pon buat lah,,byk kali tuh,,x lps jugak..last2 aq ckp kt akak tuh,,"akak saya buat advance sikit" aq g gosok ibu jari kt kasut,,pastuh aq try letak,,mujarab doeh.. akak kt situh gelak jek.. lega rse dah lepas,, 

tulah kisah nyer,,segalanyer selesai ngn baik...oklah,,
bye2...




Smile always | 05:11

0 comment(s)

Monday, 26 March 2012


BOUT MY DRIVING SCHOOL,,,

assalamulaikum n annyeong~~

penat aq mendengar dua org cikgu letcured kt depan smpai sakit aq nyer ............... sbb lme sgt dari pagi sampai lah k petang,,mne x penat,, sebenarnyer aq x tau pon kne ambik kls mandu nieh,,ttbe mak aq ckp hari sebelum aq kne pergi,,tuptuptup aq kne join,,,agak paner lah jugak,,then aq pergilah,siap der org jemput lagi,,berhormat sgt aq nieh gamok nyer...like puteri kayangan mner aq x tau *cehwahhhhh............
aq igt sikit jek yg dtg nyer rupanyer bukan main ramai yg dtg,,segala makcik2 pakcik2 pon ader,,ttbe aq jumpa kawan sekolah aq dulu,,bukan main sonok lah aq,,mujo der geng,,klw x masak aq dok tercongok jek lah kt situ huh,,
first time aq dok sekelas dgn org yg lebih lebih lebih tua dari aq..*terlebih senior lah katakn..
mujo lah x boring dah lah dgn aq mengantuk gler yg amat..nseb baik lah cikgu2 yg berborok kt depan tuh sokmo buat lawak..yg aq nieh dok tergelak jek lah,,pastuh der lah org laki buat sakai dlm kelas tuh,,sabo jek aq kt situh..
aq mintak2 lah aq pass cepat n cepat dapat lesen,,mlz aq nk nunggu lama2..buang current jek,,
ape pon,,fighting *tuk diri sendiri...hehhehe

bye2...


Smile always | 17:02

0 comment(s)

HARI YG BUAT AQ KETAWA..

assalamualaikum n annyeong~~

first berlaku kt sekolah sbb konon nk ambek sijil berenti last2 ader typo kt sijil tuh,,so x boleh lah ambek ari tuh,, yg lawak nyer jumpa cikgu2 aq lah,,especially cg fizik aq,,klw aq jumpa dye x sah klw x gelak,,
yg tuh satu,,bese2 jek,,

second time launch,,aq ngn kwn aq sorang nie mkn lah kt satu kedai nie,,order lah chicken shop,,air dah ader chiken shop x siap lagi terpkse lah ambik no,mkcik tuh kata soh tggu,,nnt siap dye pggil.. pastuh aq berdua ngn kwn aq nieh tggulah smbil berborok2,,x lme tuh ttbe der org menjerit.."nooooooooooo.2!!!!!!" aq ngn kwn aq bukan main gelak habih,,nk pecah perot pon ader,,hahhahaa..panggil gaya nk roboh kedai..x k segan aq kt situh ngn full org makan kt situh,, len kali buat cm kt bank tu huh,,geram btol aq,,tp mmg lawak lah,,

third, kt cc pulak,,aq, kwn aq ternet2 lah sbb nk isi UPU..pastu x lme tuh der segerombolan mamat2 yg tersangat sakai buat sakai kt cc tuh,,dye der 2 grup..satu dok sebelah kwn aq nieh,,yg satu lagi grup nieh dok dekat2 ngn situh jugak lah,,yg aq x lei nk bla nk isi borang UPU pon nk bising2,,mmg aq rse aq dgr suara dorang jek time tuh,,yg aq tergelak abih nyer der sorang mamat nieh "wei PUOOO!!! PUOO!!" dah lah ckp kuat bukan main mention nme poli tuh..ader lagi,,dye ckp,,"TEKAN SETERUSNYA!!SETERUSNYA!!!" aduh2 sabo jek aq kt situh..aq dok sebelah kwn aq tuh dok tergelak dah,,sereh kabo aq kata mmg macam x pernah isi borang,,bukan nyer ngutok,,nk ckp boleh tp pikir lah org lain sikit,,cer lah hormat sikit,,aq gelak pon x sekuat dorang ckp kt situh,,klw kt sekolah time dalm kls mmg aq lah juara gelak smpi kls sebelah pon dgr tp xpelah sbb kwn2 aq dh knl n tau perangai aq..tp pikir sikit r public kot..klw aq malu doeh,, so de moral value are jgn wat sakai kt cc n jgn buat bising sampai mengganggu ketenteraman org lain yg tgh or nk ternet2,,,klw boleh lebih baik silent kt diri anda,,tp klw aq mmg x boleh kot nk silent ..ader jek kuar dari mulut nnt..ofcoz lah gelak tp xdek lah gelak sampi satu cc boleh dgr..hehehe..kt sekolah boleh r aq gelak suka hati aq,,tp kt public nie mmg terpakse mencoverkan diri r..

fourth..otw aq nk balik..aq ngn kwn aq jalan lah menuju ke rumah,,ttbe suara memanggil2 "WOI DAK PANDAI!" yg dye pnggil pnadai tuh bukan aq,,tp kwn aq,,aq dgr tp wat dek jek lah,,kwn aq nieh stop,,aq pon stoplah,,kwn aq ckp"LEKA LON R" aq bukan men tenung lagi mamat tuh sbb nk try igt sapa,,dalam bpe saat tuh baru aq igt,,then dye tanyer sal result aq..aq ckp r "TAK NAK CAKAP!" byk kali r aq repeat ayat tuh sambil aq jln..pastuh aq blah,,tgh2 jalan otw blik ttbe kwn gelak2..
"PESAL KAU GELAK..BAIK KAU CAKAP!" 
"DYE NGANJING KAU"
"DYE CKP PE..BAIK KAU CKP"
"DYE ULANG BALIK PE YG KAU CKP TADI"
eh geram lah aq,,aq pon sambil aq berjlan aq pusing blkg aq ckp,,"SIAP KAU!!SIAP KAU! KAU TENGOK R"
kwn aq ckp,,"BILA KAU NK JUMPE DYE HUH LEKA"
yg kwn aq x abih lagi gelak,,aq panas hati jek ngn mamat  tuh..

aq tau bgi korang yg bce nie,,"mnder yg lawak nyer" or "x lawak pon" tulah x sonok klw kita baca,,lagi sonok klw aq citer scr live tp mmg boleh lah kn,,*jadik cm matlutfi plak aq nie kang..
tp ape pon aq sonok r hari tuh sbb aq punyer sedih*rsult makin hilang dgn nasihat cg2 yg aq jumpa..pastuh tambah lagi aq keluar ngan kwn baik aq yg buat aq ceria pada hari tuh,, tp aq doakan kwn baik aq nie huh tercapai impian dye walaupun ramai org soh dye ambik medic tp dye xnk,

TO HER> ko boleh buat doeh aq yakin 101 %,,klw ko dpt g oversea ko pikir lah semasak2 nyer,, aq tau ko.. *identiti di rahsiakan..

bagi sesapa yg trasa pe yg aq cerita kt ats tuh especially kt cc tuh,,mintak2 ampun,,


V.V peace~~

bye!!







Smile always | 03:16

0 comment(s)

Saturday, 24 March 2012


SHINEE IS BACK!! SHERLOCK



assalamulaikum n anyyeong~~

sudah lama ku menunggu,,akhirnya setelah 2 tahun muncul jugak dorang nieh,,smat doeh minho,,aq suka style rambut dye bila pendek,,klw pnjg nmpak serebeh jek *serabai..
not  bad lah dye punyer MV..tp agak menyeramkan jugaklah sbb adenyer scene2 jessica tuh tnbah lagi ngn music dye,,nmpk ler seram sikit bg aq lah,,korang aq x tau r..yg aq terkjut sgt nyer first minho muncul dgn satu gamba yg agak asdfghjkl.......pastu diikuti plak taemin,,~i close my eyes~ *konon tutup mata..
mv dye tuh nmpk lah jugak kedetectivefan tuh,,*amboih berkomen plak dah.. dah kata shelock,,tp lawak r dance dye,,yg penting minho aq,,hahhaa SM nie btol2 lah buat aq gelak,,ari tuh SJ,,nie Shinee plak,,
dorang comebck guna lagu stranger..rasa pelik plak dengar bila dye wat ver korea,,aq nk mengikut pon payah dok terikot lah ver jepun,,maklom lah lah dh bese dengar ver jepun nyer,,hehe
tp knpe sikit sgt list lagu dye,,aq pikir byklah sbb kn dah 2 tahun berlalu,,
cmner pon SHINee is back DAEBAK!!


 SHINee in de HOUSE



Smile always | 03:56

0 comment(s)

Thursday, 22 March 2012


HARI RESULT SPM

assalamualaikum n hello.
.
result SPM give so many stress for SPM students,,ofcoz lah studentt SPM xkn PMR kot,,
setiap hari aq meminta pada-Nya yg aq nk de bez rsult,,sure lah semua org nk gud rsult kn..
bila hari rsult kuar,,aq rasa takut sgt sbb myb aq x kn dapat rsult yg aq cari2 slame nieh,,
finally rsult kuar jugak,,macam maner pon aq kena terima n redha de rsult yg ader kt tangan aq,,seumo hidup x pernah lagi aq sdih n menangis sampai terlebih tahap..aq x peduli dah org sekeliling aq,,yg aq tau aq juz nangis dan nangis,,tanpa kawan-kawan aq dan cikgu2 aq myb aq akan jadik lebih trok..
kawan n cg puas memujuk aq,,ader kwn aq ckp bukan bukan setakat nie perjlnn aq.lagi ader yg ckp ader yg lagi trok dari aq,,cg plak kata rsult aq ok..bg aq, aq x lei terima sbb aq xdpt rsult macam dorang dapat,,aq rasa malu sangt kt dorang,,aq x tau mcm mane nk berdepan ngn dorang bila jumpa lagi,,ape plak kata org,,kawan2 aq bukan main cerdik pandai lagi,,tp aq??

aq menangis sbb aq malu dgn kawan-kawan aq,,cikgu2 aq,,especially my parents...sikit pon aq x jeles ngan rsult dorang tp aq malu ngn dorang tp aq besyukur n bangga sngt sbb one of my bez fren got straight A "8A+ 2A" n kawan2 aq yg lain jugak sume dapat de bez rsult,,time cg annouce nme dye n mention rsult dye secara ttbe air mata aq mengalir x tentu psl sbb aq x kn dapat rsult mcm dye dapat..
aq pikir,,pikir,,dan pikir...sampai sini jek k..aq takut,, klw ader rsult ok xlah aq takut sgt tp klw rsult cukup2 makan myb agak susah n byk persaingan,,aq lah tuh,,spe lagi..hehehe..
tp ader sorang kwn aq nie huh x sangka lah plak dye call aq,,riso sgt kt aq agak nyer,,maklom lah aq abih meraung kt sekolah,,dye mintak aq jadik Leka yg dulu,,tq UMI..aq hargai sgt,,"Umi,aq dah ceria balik..hahahhahaa" x pasal2 aq gelak malam2 buta niehh...

finally misi sekolah aq tercapai jugak bg tahun 2012 "SMK JP no.1 di Daerah Maran" bgge lah jugak,, sekolah aq dok dlm ranking top 20 dalam ratusan sekolah kt Pahang nieh,,up sikit bgge aq..
terima kasih pd cikgu yg mengajar aq dari form 1 until form 5..aq x sesekali lupa jasa2 cikgu yg terpaksa dgr aq gelak bukan main kuat kt dlm kelas,,padahal cikgu x buat lawak mana pon..aq yg beriyer..hehehe
kawan2 terima kasih sbb sudi kawan ngn aq ..tlg aq teman kn aq..rehat ngan aq,,pj ngn aq..borok ngn aq..pujuk aq..perli2 aq,,kenakn aq,,ape2 sume ngn aq,,tq byk2,,aq xkn lupa korang,,x ksahlah kawan dari kelas sebelah ats k bwh k,,tq..tu jek yg aq boleh ckp..
to all my frens..skli lagi tahniah dengan rsult2 yg korang dapat,,korang mmg terer,,super terer!!..aq harap korang dapat g oversea,,AMIN~~
ape kah langkah aq yg setrusnyer lps nieh???


Smile always | 00:55

1 comment(s)